Summitul de la Bruxelles, amânat cu două ore din cauza negocierilor prelungite de la Minsk asupra Ucrainei

Summitul de la Bruxelles, amânat cu două ore din cauza negocierilor prelungite de la Minsk asupra Ucrainei

Deschiderea summitului european de la Bruxelles a fost amânată cu cel puțin două ore din cauza prelungirii negocierilor asupra Ucrainei la Minsk, a anunțat Consiliul European, potrivit AFP.

'Summitul european va începe la ora locală 15:00 (14h00 GMT), adică cu două ore mai târziu decât fusese planificat inițial', a anunțat Consiliul European.

Această întârziere are drept cauză 'discuțiile de la Minsk', care s-au prelungit, a indicat Preben Aamann, purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului, Donald Tusk. 'Summitul a fost întârziat din motive lesne de înțeles', a indicat pe contul său de pe Twitter premierul finlandez Alex Stubb, prezicând o 'reuniune lungă' cu omologii săi europeni.

Președintele francez, Francois Hollande, și cancelarul german, Angela Merkel, și-au petrecut întreaga noapte de miercuri spre joi la negocierile cu președinții rus Vladimir Putin și ucrainean Petro Poroșenko în încercarea de a ajunge la un plan de pace în Ucraina.

Kievul și rebelii au semnat în cele din urmă joi dimineață o foaie de parcurs vizând readucerea păcii în Ucraina, care prevede în special instituirea unui armistițiu duminică (15 februarie, de la miezul nopții) și crearea unei zone-tampon lărgite.

Având în vedere timpul necesar pentru a ajunge la Bruxelles, Merkel și Hollande nu vor sosi în capitala europeană înainte de orele prânzului. Poroșenko urmează să asiste și el în deschiderea summitului pentru a-i informa pe liderii europeni cu privire la rezultatele negocierilor de la Minsk. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

3 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…