Suspectul atacului cu cuțit din metroul londonez a fost inculpat pentru tentativă de omor

Suspectul atacului cu cuțit din metroul londonez a fost inculpat pentru tentativă de omor

Poliția antiteroristă britanică a pus sub acuzare duminică un bărbat în vârstă de 29 de ani pentru tentativă de omor, la o zi după atacul cu cuțit care a făcut doi răniți într-o stație de metrou din estul Londrei, scrie AFP. Suspectul, Muhaydin Mire, urmează să apară luni în fața instanței, a precizat poliția metropolitană britanică într-un comunicat.

Anchetatori din cadrul Counter Terrorism Command (CTC) au percheziționat un apartament în estul Londrei.

Două persoane au fost rănite în cursul agresiunii, "tratată" ca "act terorist", potrivit termenilor folosiți de responsabilul CTC, Richard Walton, care coordonează ancheta.

Acest atac a avut loc la trei zile după ce parlamentul britanic a dat undă verde bombardării pozițiilor deținute de gruparea Statul islamic (SI) în Siria.

De asemenea, a intervenit la mai puțin de o lună după atentatele de la Paris, revendicate de SI (130 de morți), și la trei zile după un masacru în Statele Unite (14 morți), calificat ca "act terorist" de președintele american, Barack Obama.

Mass-media britanice au informat că unii martori l-au auzit pe atacator strigând "Aceasta este pentru Siria" pentru a-și justifica acțiunea.

Contactată de AFP, poliția nu a confirmat această informație.

Dacă pista teroristă se confirmă, ar putea fi vorba despre un atac comis de ceea ce polițiștii și experții consideră a fi un "lup singuratic". De altfel, forțele de ordine și-au exprimat în repetate rânduri "îngrijorarea tot mai mare" față de acest tip de atacuri.

La începutul săptămânii trecute, Peter Neumann, directorul Centrului internațional pentru studiul radicalizării (ICSR) de la King's College a declarat că sunt de așteptat "mai multe atacuri complexe cum a fost cel de la Paris, dar și mai multe atacuri comise de lupi singuratici", necesitând foarte puțină pregătire.

Poliția transporturilor din Marea Britanie a anunțat că va trimite pe teren mai mulți agenți în uniformă și în civil. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria