Sute de copii abandonaţi la graniţa dintre Mexic şi SUA, descoperiţi de autorităţile vamale

Sute de copii abandonaţi la graniţa dintre Mexic şi SUA, descoperiţi de autorităţile vamale

Institutul Naţional al Imigraţiei (INM) din Mexic a precizat că sutele de copii abandonaţi au fost găsiţi doar în perioada 17-24 martie, de-a lungul a 14 state sud-americane. Autorităţile au mai spus că cei mici aveau diferite naţionalităţi, venind din diferite ţări ale Americii de Sud, însă nu au precizat vârstele copiilor

Potrivit unei declaraţii a reprezentanţilor INM, 163 de copii din totalul celor 370 au fost lăsaţi în urmă din cauză că nu erau însoţiţi de o rudă adultă sau cunoştinţă. În multe dintre cazuri copiii sunt abandonaţi în zone periculoase sau dificil de parcurs, au adăugat autorităţile mexicane.

„Copiii prezentau semne de epuizare, răni la picioare, deshidratare, dezorientare”, au spus oficialii INM. Autorităţile au arestat recent nouă suspecţi în cazul celor 370 de copii abandonaţi.

Ghizii copiilor, de cele mai multe ori persoane necunoscute familiei, sunt plătiţi cu sume între 3.000 şi 5.000 de dolari pentru a-i aduce pe partea cealaltă a graniţei, notează AFP.

Graniţa între Mexic şi Statele Unite ale Americii. FOTO Wikimedia Commons

Autorităţile au dezvăluit că numărul copiilor abandonaţi la graniţa mexicano-americană a crescut considerabil de mult în ultimele luni. În fiecare an, aproximativ 140.000 de imigranţi încearcă să treacă graniţa ilegal, expunându-se astfel riscurilor de a fi arestaţi sau chiar omorâţi.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache