Suzuki își reduce temporar producția în Ungaria

Suzuki își reduce temporar producția în Ungaria

Constructorul auto japonez Suzuki Motor Corp. și-a redus producția la uzina sa din Ungaria și va continua să opereze la un regim redus pentru restul anului, informează un articol publicat marți în cotidianul Napi Gazdasag, preluat de Reuters.

Directorul de comunicare de la Magyar Suzuki, Viktoria Ruska a declarat că la uzina de la Esztergom, nord-vestul Ungariei, se lucrează în prezent într-un singur schimb dar cu toate acestea firma mizează în continuare pe o producție de 150.000 de unități în acest an. Motivul reducerii producției este încetarea producției a două modele mai vechi, subcompactul Splash și micul SX4, însă uzina de la Esztergom se pregătește pentru debutul producției noii versiuni a modelului Vitara la începutul lui 2015. Ruska a adăugat că Suzuki nu are de gând să recurgă la concedieri și va reveni la un program de lucru în două schimburi după ce va începe producția unui nou model.

Anterior, agenția de presă MTI a informat că și constructorul auto german Audi și-a suspendat producția la uzina sa de la Gyor (nord-vestul Ungariei) timp de trei săptămâni în luna august. Constructorii auto Suzuki și Audi sunt responsabili pentru o mare parte din producția industrială a Ungariei, care în luna a înregistrat o contracție surprinzătoare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene