Tabără ILEGALĂ de romi din România, la doi paşi de Guvernul spaniol.

Tabără ILEGALĂ de romi din România, la doi paşi de Guvernul spaniol.

Tabără ilegală de romi, lângă Guvernul spaniol

Tabăra de romi şi-a instalat corturile în cartierul Moncloa, la doar o aruncătură de băţ de clădirea în care lucrează membrii executivului spaniol. Autorităţile madrinele susţin că nu pot face nimic pentru a-i evacua pe romi, pentru că tabăra este instalată pe un teren privat. O echipă a Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa a filmat tabăra şi a stat de vorbă cu oamenii care nu vor să plece dacă nu primesc bani.

„Ne-au spus că nu au nevoie decât de bani. Au recunoscut faptul că majoritatea cerşesc şi că s-ar întoarce mâine acasă dacă Guvernul spaniol le-ar da bani. Am încheiat un acord cu o companie de autocare pentru a-i transporta gratis, însă eu mă tem că în final nu vor vrea să plece”, a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Proprietarul terenului, Universitatea Complutense de Madrid, intenţionează să îi acţioneze în instanţă pe musafirii nepoftiţi. Procesul ar putea dura mai multor luni, din cauza unei legi spaniole care oferă protecţie celor care ocupă proprietăţi private.

Sursa: realitatea.net

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

3 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

4 Noua Eră / Articol halucinant în Scientific American: Cavalerii Jedi reprezintă „masculinitatea toxică”

5 Germania virează la stânga? / Berlinezii au votat pentru exproprierea marilor proprietari de locuințe