Tancuri și echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA au ajuns în Bulgaria

Tancuri și echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA au ajuns în Bulgaria

Tancuri, artilerie și vehicule blindate ușoare de recunoaștere ale Infanteriei Marine a SUA au ajuns marți la o bază militară din Bulgaria, a informat un comunicat transmis de Corpul de Infanterie Marină a SUA din Europa și Africa.

Folosind acest echipament, infanteriști marini americani se vor antrena alături de unitățile mecanizate ale aliaților și partenerilor, îmbunătățind împreună capacitățile de folosire a armamentului întrunit și a tacticilor anti-blindaj, precizează sursa citată.

Însoțite de peste 160 de infanteriști marini, tancurile, echipamentul de artilerie și vehiculele blindate ușoare de recunoaștere reprezintă Compania de Arme Întrunite. Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

Compania de Arme Întrunite are în prezent planificate trei rotații de câte șase luni, deși este posibil să aibă loc mai multe, se arată în comunicat.

Black Sea Rotational Force este o forță rotațională semestrială reprezentată de infanteriști marini și marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operațiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.  AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...