Ţara în care turismul morţii este la modă

Ţara în care turismul morţii este la modă

Studiind datele furnizate de Institutul medico-legal din Zurich, cercetatorii elvetieni si britanici au putut determina ca un numar de 611 de straini din 31 de tari au beneficiat de asistenta pentru a muri in Elvetia intre 2008 si 2012. Printre ele figureaza 268 de germani si 126 de britanici, francezii fiind pe pozitia a treia cu 66 de pacienti, potrivit leparisien.fr, citat de BZI.ro.

Decesele sunt provocate de absorbtia de pentobarbital de sodiu - folosit si in eutanasierea veterinara - cu exceptia a patru persoane care au inhalat heliu, o metoda care a starnit controverse in 2008, intrucat era considerata prea dureroasa. Printre motivele invocate de candidatii la sinuciderea asistata, problemele neurologice se afla in frunte, urmand cancerele si afectiunile reumatismale.

Studiul releva o crestere a maladiilor nemortale sau a celor care nu au ajuns in stadiile finale. Varsta pacientilor este cuprinsa intre 23 si 97 de ani, cu o varsta medie de 69 de ani.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...