Televiziuni ruse au dezvăluit din greșeală date despre o armă secretă

Televiziuni ruse au dezvăluit din greșeală date despre o armă secretă

Două televiziuni ruse au difuzat imagini cu un sistem de torpile cu încărcătură nucleară, fără să știe că astfel au dezvăluit informații secrete despre o armă aflată în faza de experimentare și care încă nu a intrat în dotarea armatei, a confirmat miercuri Kremlinul, transmite AFP. 

'Unele date secrete au fost filmate, motiv pentru care aceste imagini au fost ulterior suprimate' de pe site-urile televiziunilor, a declarat în fața presei Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, el manifestându-și totodată speranța că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

Cele două televiziuni, NTV și Pervy Kanal, ambele controlate de stat, au difuzat marți imagini ce arată un responsabil militar rus în timp ce răsfoiește un document ce conține desene și descrieri tehnice ale noului sistem de torpile cu încărcătură nucleară, denumit Status-6.

Conform documentului ce a putut fi astfel vizualizat prin mărirea imaginii, aceste torpile, amplasate pe submarine, pot 'contamina zone întinse care devin inutilizabile pentru orice activitate militară, agricolă sau economică pentru o perioadă îndelungată'.

Înregistrarea a fost făcută în timpul unei reuniuni pe care președintele Vladimir Putin a avut-o luni cu responsabili militari în stațiunea Soci de pe țărmul Mării Negre.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani