Trei morţi şi un camion cu buletine de vot distrus în nordul Afganistanului, în explozia unei bombe

Trei morţi şi un camion cu buletine de vot distrus în nordul Afganistanului, în explozia unei bombe

O bombă artizanală a explodat duminică, în nordul Afganistanului, la trecerea unui camion care transporta buletine de vot exprimate în primul tur al alegerilor prezidenţiale de sâmbătă, omorând trei persoane, a anunţat poliţia locală.

Trei morţi şi un camion cu buletine de vot distrus în nordul Afganistanului, în explozia unei bombe

Explozia a avut loc în provincia Kunduz.

"O bombă artizanală a explodat la trecerea unui camion care transporta urne din districtul Khan Abad în oraşul Kunduz. Trei persoane au murit în explozie, şi anume un membru al Comisiei Electorale Independente, un poliţist şi un şofer", a declarat pentru AFP Sayed Sarwar Hossaini, un purtător de cuvânt al poliţiei din provincie.

"Camionul şi opt urne pline cu buletine (de vot) au fost distruse", a adăugat el.

Şeful secţiei locale a Comisiei Electorale Independente (IEC) Amir Amza Ahmadzai a confirmat incidentul, precizând că buletinele au fost numărate, iar rezultatele înregistrate, înainte de plecarea camionului, în contextul în care în toată ţara au loc operaţiuni de numărare şi colectare a buletinelor de vot.

Bombele artizanale sunt unele dintre armele preferate ale talibanilor, artizanii unei insurecţii violente în Afganistan, după ce au fost înlăturaţi de la putere în 2001, profund ostili acestor alegeri prezidenţiale pe care le consideră "teleghidate" de către occidentali.

În pofida ameninţărilor proferate de către rebeli, afganii au votat sâmbătă în primul tur de scrutin care-l va desemna pe succesorul preşedintelui în exerciţiu Hamid Karzai, căruia Constituţia îi interzice al treilea mandat.

Alegerile - primul transfer al puterii de la un preşedinte afgan ales în mod democratic la altul - sunt considerate un test major pentru această ţară săracă, cu o populaţie de 28 de milioane de locuitori şi devastată de trei decenii de războaie, înaintea retragerii celor aproximativ 51.000 de militari NATO până la sfârşitul anului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

2 „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?” / Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germ…

3 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

4 De belea! Alexandra Stan, din ce în ce mai fierbinte! Să nu dea iar în clocot...

5 VIDEO Încă o dovadă că USR este doar un hârdău de rahat care încă n-a explodat