'Troica' a murit, trăiască 'Grupul de la Bruxelles' (AFP)

'Troica' a murit, trăiască 'Grupul de la Bruxelles' (AFP)

Noua echipă de funcționari internaționali cu care Grecia a început miercuri discuții tehnice privind reformele foarte așteptate de la guvernul lui Alexis Tsipras a fost botezat 'Grupul de la Bruxelles' de către Atena în loc de 'troica', a precizat o sursă guvernamentală greacă, citată de AFP.

Noul cvintet, care s-a reunit în capitala belgiană miercuri după-amiază, este format din reprezentanți ai guvernului grec, Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene (BCE), Mecanismului european de stabilitate (MES) și Fondului Monetar Internațional.

O componență foarte apropiată de 'troica' mult detestată, cu diferența că guvernul Alexis Tsipras se prezintă ca membru deplin al acestei echipe căreia dorește să-i schimbe imaginea asociată din 2010 cu vizitele foarte exigente în condiții de înaltă securitate ale unor tehnocrați veniți să treacă în revistă acțiunile ministerelor grecești.

Asta nu împiedică ca, printre participanții la discuții, să se afle Declan Costello din partea Comisiei Europene (CE), Klaus Masuch (BCE) și Rishi Goyal (FMI), respectiv șefii de misiune ai fostei 'troici'.

'Negocierea grupului de la Bruxelles se va derula la nivel politic și tehnic la Bruxelles, între omologi', susține sursa greacă.

Liderii greci ai stângii radicale, constrânși la un anumit număr de concesii în negocierile cu creditorii de la începutul lunii ianuarie, încearcă să rămână fermi și să evite reluarea misiunilor funcționarilor internaționali în capitala greacă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie