Trupele ucrainene, atacate în retragere la Dabalțevo; sute de soldați morți, răniți, dispăruți sau capturați de separatiști

Treisprezece soldați ucraineni au fost uciși, 157 răniți, 93 au fost luați prizonieri de separatiști și 82 sunt dați dispăruți, în urma atacurilor insurgenților proruși asupra trupelor ucrainene în timpul retragerii acestora din urmă de la Debalțevo, a anunțat joi Ministerul ucrainean al Apărării, citat de agențiile Reuters și AFP.

Autoritățile de la Kiev au declarat că au mobilizat unele forțe și au cerut sprijinul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru a-i găsi pe cei dispăruți.

Mii de soldați ucraineni încercuiți la Debalțevo au abandonat miercuri acest oraș unde se află un nod feroviar strategic și pe care separatiștii proruși au continuat să-l asedieze, încălcând armistițiul convenit săptămâna trecută. Guvernul de la Kiev susține că a fost o 'retragere organizată', afirmație contrazisă de separatiști, dar și de un corespondent al agenției Reuters la fața locului.

'Nu am cuvinte să descriu. Tot drumul am fost atacați, trăgeau în noi cu mitraliere și lansatoare de grenade din spatele copacilor', declară un soldat ucrainean corespondentului Reuters, care semnalează că încă se mai aud tiruri de artilerie în jurul orașului, deși intensitatea lor a diminuat comparativ cu situația de miercuri.

Odată ce au cucerit Debalțevo, separatiștii par să-și îndrepte acum ofensiva înspre sud, în zona orașului-port Mariupol, conform autorităților de la Kiev pozițiile trupelor ucrainene din apropierea acestui oraș fiind atacate joi cu mortiere.  AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ion Iliescu, declarație criminală despre Revoluție: Este momentul să încetăm să mai căutăm vinovați

2 Frica de pușcărie! Primăria Capitalei a anulat licitaţia pentru 100 de autobuze electrice: cele turceşti ar fi…

3 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte din Parlamentul European

4 Mafia locală / Frații Micula, vizați de un dosar de evaziune și spălare de bani de 44 milioane de euro / Cazul e i…

5 DOCUMENT Ce categorii de bugetari ar putea rămâne fără pensii speciale. Inventarul complet al beneficiarilor ș…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț