Turcia: 10 suspecți au fost inculpați pentru atentatul de la Istanbul

Turcia: 10 suspecți au fost inculpați pentru atentatul de la Istanbul

Un tribunal din Istanbul a inculpat zece suspecți duminică seară pentru "apartenență la o organizație teroristă" în legătură cu atentatul sinucigaș comis marți la Istanbul, care a costat viața a zece turiști germani și a fost atribuit grupării Statul Islamic (SI) , a anunțat agenția de presă Dogan, preluată de AFP.

Alți șase suspecți care au compărut de asemenea în fața judecătorilor urmează să fie eliberați, a precizat Dogan.

Un total de 16 persoane au fost aduse duminică dimineață în fața acestei instanțe și procurorii au cerut inculparea tuturor suspecților.

Joi, ministrul turc de interne Efkan Ala a anunțat șapte arestări în total în legătură cu acest atac. De atunci, niciun anunț oficial nu a fost făcut.

Atacul a vizat marți dimineață un grup de turiști germani la câteva sute de metri de muzeul Hagia Sofia și Moscheea Albastră, două dintre cele mai vizitate monumente din cel mai mare oraș al Turciei.

Potrivit autorităților turce, atacul a fost comis de un sirian de 28 de ani, identificat de mass-media ca Nabil Fadli care, potrivit prim-ministrului turc Ahmet Davutoglu, era "membru" al grupării Statul Islamic (SI) și a intrat pe teritoriul Turciei din Siria ca un "simplu migrant".

Șaptesprezece persoane au fost de asemenea rănite în atac.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie