Turcia a arestat 11 persoane suspectate că voiau să atace un consulat american

Turcia a arestat 11 persoane suspectate că voiau să atace un consulat american

Unsprezece presupuși membri ai organizației Statul Islamic (SI), suspectați de pregătirea unui atentat împotriva consulatului general american din Istanbul, au fost interpelați și plasați în detenție joi, a anunțat agenția de presă Dogan, citată de AFP. Cei 11 suspecți, sirieni cu pașapoarte false, au fost interpelați în cursul nopții trecute, a precizat Dogan.

Un alt presupus membru al SI, suspectat de planificarea unui atentat sinucigaș împotriva reprezentanței diplomatice americane, a fost plasat în detenție marți.

După ce au fost informate în legătură cu o potențială amenințare, autoritățile americane au decis săptămâna trecută să-și închidă parțial consulatul general timp de o zi.

Autoritățile din Turcia, acuzate mult timp de complezență față de grupările islamiste radicale, și-au înmulțit în ultimele luni interpelările în mediile jihadiste, îndeosebi după atentatul sinucigaș atribuit Statului Islamic, soldat cu 103 morți în octombrie la Ankara.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu