Turcia: Explozie în apropiere de granița cu Siria, soldată cu victime

Turcia: Explozie în apropiere de granița cu Siria, soldată cu victime

Mai multe persoane au fost rănite luni după o explozie la un centru medical situat în apropiere de o școală în provincia turcă Kilis, în sud-estul țării, la granița cu Siria, a indicat un oficial guvernamental, în timp ce media locale au relatat că două persoane au fost ucise, transmite Reuters.

Autoritățile fac investigații pentru a afla dacă nu cumva explozia a fost provocată de un obuz de mortieră tras dinspre Siria.

Potrivit cotidianului turc Haberturk, citat de Reuters, două persoane au fost ucise și alte două rănite în explozie, care ar fi fost provocată de un obuz tras dinspre Siria și care a ajuns în grădina unei școli.

Canalul turc de informații NTV, citat de AFP, a relatat că cel puțin o persoană a fost ucisă și alte trei — elevi — au fost rănite de două obuze căzute în apropiere de o școală din Kilis.

AFP menționează că obuze trase dinspre Siria, aflată în război, au căzut deja în localități de frontieră în Turcia de la izbucnirea conflictului, în 2011, în țara vecină, provocând victime. În virtutea unor reguli de angajare, armata turcă răspunde sistematic la ele cu tiruri de artilerie vizând pozițiile de unde provin tirurile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie