Turcia: Explozie în apropiere de granița cu Siria, soldată cu victime

Turcia: Explozie în apropiere de granița cu Siria, soldată cu victime

Mai multe persoane au fost rănite luni după o explozie la un centru medical situat în apropiere de o școală în provincia turcă Kilis, în sud-estul țării, la granița cu Siria, a indicat un oficial guvernamental, în timp ce media locale au relatat că două persoane au fost ucise, transmite Reuters.

Autoritățile fac investigații pentru a afla dacă nu cumva explozia a fost provocată de un obuz de mortieră tras dinspre Siria.

Potrivit cotidianului turc Haberturk, citat de Reuters, două persoane au fost ucise și alte două rănite în explozie, care ar fi fost provocată de un obuz tras dinspre Siria și care a ajuns în grădina unei școli.

Canalul turc de informații NTV, citat de AFP, a relatat că cel puțin o persoană a fost ucisă și alte trei — elevi — au fost rănite de două obuze căzute în apropiere de o școală din Kilis.

AFP menționează că obuze trase dinspre Siria, aflată în război, au căzut deja în localități de frontieră în Turcia de la izbucnirea conflictului, în 2011, în țara vecină, provocând victime. În virtutea unor reguli de angajare, armata turcă răspunde sistematic la ele cu tiruri de artilerie vizând pozițiile de unde provin tirurile.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”