Turcia le va oferi permise de muncă refugiaților sirieni (oficial)

Guvernul turc a decis să ofere, în anumite condiții, permise de muncă refugiaților sirieni pentru a le îmbunătăți condițiile de viață din Turcia și pentru a încerca să stopeze astfel fluxul de migranți ilegali către Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Potrivit unui decret publicat vineri in Monitorul Oficial turc, persoanele 'plasate sub protecție temporară', denumirea oficială folosită pentru refugiați, vor putea beneficia de un permis de muncă după șase luni de la înregistrarea lor oficială de către serviciile de imigrație.

Turcia găzduiește în prezent peste 2,2 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil din țara lor declanșat în 2011. Circa 250.000 dintre ei sunt adăpostiți în tabere instalate în apropiere de frontieră, însă marea lor majoritate sunt stabiliți în marile orașe. Ei muncesc 'la negru' în condiții foarte precare sau cerșesc ceea ce provoacă cu regularitate tensiuni cu populația locală.

Decretul publicat vineri prevede că ponderea refugiaților care dețin un permis nu poate depăși 10% din forța de muncă a fiecărei întreprinderi din Turcia.

'Permisele de muncă oferite sirienilor nu vor afecta locurile de muncă ale cetățenilor turci', a dat asigurări vicepremierul Numan Kurtulmus, prezentând presei proiectul de decret discutat de Consiliul de miniștri.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

2 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

3 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…

4 FOTO Priviți! Baroni pesediști din administrația Bucureștiului prinși moșmondind la o vilă pe o insulă din Gre…

5 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…