Turcia: Nou mandat de arestare pe numele lui Fethullah Gulen, principalul opozant al președintelui Erdogan

Turcia: Nou mandat de arestare pe numele lui Fethullah Gulen, principalul opozant al președintelui Erdogan

Un tribunal din Turcia a emis marți un nou mandat de arestare pe numele lui Fethullah Gulen, principalul opozant al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, sub acuzația de creare a unei organizații teroriste, relatează DPA, care citează canalul CNN Turk.

Guvernul de la Ankara susține că clericul turc conduce un 'stat paralel'. Fethullah Gulen a fost aliat cu Erdogan, dar între cei doi a avut loc o ruptură.

Un alt mandat de arestare a mai fost emis în decembrie, pe numele lui Gulen fiind formulate de atunci noi capete de acuzare, ce includ în prezent și acuzația de terorism.

Instanța a dispus și arestarea lui Emre Uslu, un jurnalist și fost ofițer de poliție stabilit în SUA, pentru aceleași acuzații ca în cazul lui Fethullah Gulen.

Mandatele de arestare contra celor doi au fost emise în contextul anchetei privind scandalul interceptărilor telefonice care au vizat mai mulți oficiali guvernamentali turci. Conținuturile unora dintre înregistrări au fost postate pe rețele de socializare online, provocând iritarea executivului de la Ankara înaintea alegerilor locale din Turcia.

Tot pentru acuzația de terorism, anul trecut a fost arestat și ulterior eliberat Ekrem Dumanli, directorul ziarului Zaman, afiliat mișcării Himzet conduse de Fethullah Gulen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...