Turcia nu va introduce vize pentru cetățenii ruși ca răspuns la acțiunile Moscovei

Turcia nu va introduce vize pentru cetățenii ruși ca răspuns la acțiunile Moscovei

Turcia nu intenționează, la ora actuală, să introducă vize pentru cetățenii ruși, ca răspuns la acțiunile Rusiei în acest sens, a anunțat Ambasada Turciei de la Moscova, informează vineri agenția de presă Interfax. 'Turcia nu intenționează să ia decizii care să afecteze poporul rus. Din acest motiv, pe ordinea de zi nu se află, deocamdată, introducerea de vize pentru cetățenii ruși', a anunțat Ambasada Turciei la Moscova, întrebată de Interfax dacă Ankara va introduce vize.

'Orice s-ar întâmpla, Turcia va continua să-i trateze pe cetățenii ruși din Turcia în conformitate cu tradițiile sale de ospitalitate și respect față de oameni', a subliniat misiunea diplomatică a Turciei.

În 27 noiembrie, ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2016, Federația Rusă va reintroduce vize pentru cetățenii turci cu pașapoarte obișnuite. O asemenea măsură a fost inițiată după ce aviația turcă a doborât un bombardier rus, în 24 noiembrie.

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' rușilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenția federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice spre această țară, pentru ca a doua zi MAE rus să le ceară rușilor aflați pe teritoriul Turciei să revină în Federația Rusă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

3 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

4 Foarte interesante amănunte!

5 Ucraina a primit sistemul de apărare aeriană NASAMS care ar trebui să schimbe situația de pe câmpul de luptă