Turcia: Partidul președintelui Erdogan, câștigător al alegerilor legislative (rezultate parțiale)

Turcia: Partidul președintelui Erdogan, câștigător al alegerilor legislative (rezultate parțiale)

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a câștigat detașat alegerile legislative cruciale organizate duminică în Turcia, conform primelor rezultate parțiale publicate de televiziunile de știri locale, relatează AFP și Reuters.

După numărarea a 52% din buletinele de vot, Partidul Justiției și Dezvoltării a obținut 51,8% din voturi, potrivit canalelor NTV și CNN-Turk, și pare în măsură să recâștige majoritatea absolută în parlament pierdută în urmă cu cinci luni.

Partidul Republican al Poporului (CHP, social-democrat) se află pe locul al doilea, cu 22,1% din voturi, urmat de Partidul Democratic al Poporului (HDP, prokurd), cu 11,4% din voturi, cu procente semnificativ mai mici decât cele obținute pe 7 iunie.

Surpriza a venit însă din partea Partidului Acțiunii Naționaliste (MHP, de dreapta), cu 11,2% din voturi, înregistrând o scădere cu cinci procente față de precedentul scrutin.

Un oficial AKP a declarat că se așteaptă ca partidul să obțină la final circa 45-46% din voturi.

Cu toate acestea, rezultatele s-ar putea schimba semnificativ în condițiile în care numărarea buletinelor de vot nu s-a încheiat în cele mai mari orașe din Turcia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...