Turcia va continua ofensiva "până când nu va mai rămâne niciun singur terorist" în țară (Erdogan)

Turcia va continua ofensiva "până când nu va mai rămâne niciun singur terorist" în țară (Erdogan)

Turcia va continua campania împotriva militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) 'până când nu va mai rămâne niciun singur terorist' pe teritoriul țării, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat preluat de AFP.

'Vom continua lupta până când armele vor fi depuse (...) și nu va mai rămâne niciun singur terorist în interiorul frontierelor noastre', a afirmat Erdogan în discursul său. Campania aeriană declanșată în urmă cu peste două săptămâni împotriva PKK a provocat deja 'pierderi serioase' acestei grupări, a indicat președintele turc, precizând că 'operațiuni eficace' au fost duse și contra Statului Islamic.

'Noi nu facem diferența între organizațiile teroriste. Oricare ar fi scopul său, o organizație teroristă este pentru noi o organizație teroristă', a subliniat Erdogan, menționând, în același context, că procesul de pace cu PKK este acum 'înghețat'.

Turcia a lansat pe 24 iulie un 'război împotriva terorismului', ce vizează simultan PKK și combatanții Statului Islamic în Siria. În timp ce zeci de raiduri aeriene au avut ca țintă gherila kurdă, doar trei au fost semnalate împotriva Statului Islamic, notează AFP.

Un bilanț furnizat la sfârșitul săptămânii trecute de agenția proguvernamentală Anadolu indica 390 de rebeli kurzi uciși în raidurile aeriene asupra unor tabere ale PKK în nordul Irakului, și 30 de victime în rândul forțelor de securitate turce. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?