Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Turcinov denunţă "proiectele brutale" ale Rusiei de a destabiliza estul şi sudul Ucrainei

Rusia are "proiecte brutale" pentru destabilizarea sudului şi estului Ucrainei, dincolo de bazinul minier al Donbas (est), devastat de o insurgenţă prorusă, a denunţat marţi preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, citat de AFP.

Oleksandr Turcinov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proiectele Rusiei au fost şi rămân brutale. Ei vor să inflameze nu numai Donbas, ci tot estul şi sudul Ucrainei din regiunea Harkov şi până în Odesa", a declarat Turcinov.

Insurgenţii proruşi înarmaţi au trecut la ofensivă, luni, în estul Ucrainei, cerându-i ajutor lui Vladimir Putin în faţa Guvernului proeuropean de la Kiev. 

"Donbas se confruntă cu un pericol colosal. În plus faţă de speţnaz (unităţile de elită) ruse şi teritoriale, există sute de mii de ucraineni înşelaţi de propaganda rusă şi sute de mii de ucraineni nevinovaţi", a declarat Turcinov. 

El a anunţat în special lansarea, marţi dimineaţa, a unei operaţiuni "antiteroriste în nordul regiunii Doneţk, care va fi desfăşurată gradual, responsabil şi cumpănit". 

"Obiectivul acestei operaţiuni este de a proteja cetăţenii din Ucraina, de a opri teroarea, de a opri criminalitatea şi tentativele de dezmembrare a ţării", a conchis el.

Localitatea Slaviansk, oraş simbol al tensiunilor, unde grupări armate au preluat controlul, sâmbătă, asupra unor clădiri ale poliţiei, serviciilor de securitate şi municipalităţii, se află în nordul regiunii Doneţk. 

Guvernul ucrainean a anunţat duminică lansarea unei "operaţiuni de mare anvergură" dar nicio operaţiune importantă nu a fost constatată până în prezent.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

3 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima