Ucraina: Cel puțin 11 morți după acordurile de pace de la Minsk

Ucraina: Cel puțin 11 morți după acordurile de pace de la Minsk

Opt militari ucraineni și trei civili și-au pierdut viața în estul separatist prorus al Ucrainei în ultimele 24 de ore, în pofida acordului de pace semnat joi la Minsk, potrivit primelor bilanțuri prezentat de autoritățile ucrainene și separatiști, relatează AFP.

'Ucraina a pierdut opt militari în urma unor bombardamente și în lupte, alți 34 au fost răniți', a indicat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, în cursul unei conferințe de presă.

Trei civili au fost uciși și cinci răniți în bombardamentele asupra Luganskului, centrul administrativ al regiunii cu același nume, bastion al rebelilor proruși, a indicat primăria.

Surse ale insurgenților din Donețk au indicat pentru agenția de presă rusă (oficială) TASS că pierderile de vieți omenești în rândul armatei ucrainene în ultimele de ore s-ar ridică la 42 de persoane, în timp ce la Gorlovka (regiunea Donețk) s-au înregistrat șapte victime civile, printre care trei copii, în urma tirurilor armatei ucrainene. Autoritățile locale au confirmat că Gorlovka a fost ținta unor tiruri de artilerie în noaptea de joi spre vineri.

Bilanțurile victimelor din zona de conflict din estul Ucrainei nu au fost încă verificate de misiunea de monitorizare a OSCE și din surse independente.

Noile pierderi de vieți omenești intervin în contextul în care se așteaptă intrarea în vigoare a unui armistițiu cu începere din 15 februarie, de la miezul nopții (14 februarie, 21:00 GMT), la care s-a ajuns în urma negocierilor maraton de miercuri și vineri (aproximativ 16 ore) între liderii Ucrainei, Petro Poroșenko, Rusiei, Vladimir Putin, Franței, Francois Hollande, și Germaniei, cancelarul Angela Merkel la Minsk. Acordul, care prevede și încetarea focului, a fost semnat și de către separatiști. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”