Ucraina devine un potențial inamic militar al Rusiei (premierul rus)

Ucraina devine un potențial inamic militar al Rusiei (premierul rus)

Rusia va reacționa dacă Ucraina va renunța la statutul său de țară nealiniată, a atenționat, într-o postare pe Facebook, premierul rus Dmitri Medvedev, informează marți agenția de presă Unian.

'Președintele SUA a semnat o lege antirusească, ce-i permite oricărui președinte american să folosească în orice moment sancțiunile împotriva țării noastre. La fel ca în cazul amendamentului Jackson-Vanik, relațiile noastre cu SUA vor fi otrăvite pentru decenii', a notat premierul rus.

Potrivit lui Medvedev, 'președintele Ucrainei a trimis în Rada Supremă (parlamentul unicameral) un proiect de lege ce prevede renunțarea la statutul de țară nealiniată pentru țara sa: de fapt, o cerere de aderare la NATO, transformând Ucraina într-un potențial inamic militar al Rusiei'.

'Ambele aceste decizii vor avea consecințe extrem de negative. Țara noastră va trebui să reacționeze la ele', a avertizat Dmitri Medvedev.

În data de 18 decembrie, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a înaintat pentru dezbateri în Rada Supremă un proiect de lege 'privind implementarea de amendamente ce prevăd renunțarea de către Ucraina la politica sa de țară nealiniată'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...