Ucraina: Întâlnire în 'formatul Normandia', la Berlin

Ucraina: Întâlnire în 'formatul Normandia', la Berlin

O întâlnire în așa-numitul 'format Normandia' (Rusia, Ucraina, Franța, Germania) a început vineri la Berlin, la nivel de miniștri adjuncți de externe, pentru noi discuții privind situația din estul Ucrainei, informează agențiile Tass și Unian.

La întâlnirea din capitala germană, ce are loc cu ușile închise, participă și reprezentantul special al OSCE în cadrul Grupului de contact, Heidi Tagliavini, și șeful Misiunii OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan.

Ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, care reprezintă Moscova la această întâlnire, declara joi că reprezentanții OSCE vor prezenta la întrevederea de la Berlin informații despre stadiul punerii în aplicare a acordurilor din 12 februarie de la Minsk, inclusiv despre retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Întâlnirea de vineri de la Berlin are loc la invitația cancelarului german Angela Merkel, invitație făcută la începutul acestei săptămâni în cadrul unei teleconferințe avute cu președinții rus, ucrainean și francez, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Francois Hollande. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?