Ucraina: Întâlnire în 'formatul Normandia', la Berlin

Ucraina: Întâlnire în 'formatul Normandia', la Berlin

O întâlnire în așa-numitul 'format Normandia' (Rusia, Ucraina, Franța, Germania) a început vineri la Berlin, la nivel de miniștri adjuncți de externe, pentru noi discuții privind situația din estul Ucrainei, informează agențiile Tass și Unian.

La întâlnirea din capitala germană, ce are loc cu ușile închise, participă și reprezentantul special al OSCE în cadrul Grupului de contact, Heidi Tagliavini, și șeful Misiunii OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan.

Ministrul adjunct rus de externe Grigori Karasin, care reprezintă Moscova la această întâlnire, declara joi că reprezentanții OSCE vor prezenta la întrevederea de la Berlin informații despre stadiul punerii în aplicare a acordurilor din 12 februarie de la Minsk, inclusiv despre retragerea armamentului greu din zona de conflict.

Întâlnirea de vineri de la Berlin are loc la invitația cancelarului german Angela Merkel, invitație făcută la începutul acestei săptămâni în cadrul unei teleconferințe avute cu președinții rus, ucrainean și francez, respectiv Vladimir Putin, Petro Poroșenko și Francois Hollande. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…