Ucraina invită CPI să ancheteze asupra crimelor de război în estul țării

Ucraina invită CPI să ancheteze asupra crimelor de război în estul țării

Ucraina a dat marți undă verde anchetelor Curții Penale Internaționale (CPI) asupra crimelor de război comise începând din februarie 2014 pe teritoriul ei, în special în partea de est unde aproape 8.000 de persoane au fost ucise în conflictul dintre rebelii proruși și forțele guvernamentale, informează AFP și Reuters.

"Ucraina acceptă jurisdicția Curții pentru a identifica, urmări și a-i judeca pe cei care au comis acte sau au fost complici pe teritoriul Ucrainei începând din 20 februarie 2014", a declarat într-o scrisoare ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin.

Ucraina a acceptat anterior competența CPI pentru o perioadă limitată din noiembrie 2013 până în februarie 2014, perioada în care președintele prorus Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere, amintește Reuters.

Demersul de marți va acorda curții cu sediul la Haga jurisdicția pentru perioada începând din martie 2014, când Rusia a anexat Crimeea, anexare urmată de conflictul în curs de desfășurare în estul Ucrainei. AGERPRES
   

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

2 De citit!

3 „Aici e România, sunteți nebuni la cap?” / Interlopii români, război fără precedent cu mafia albaneză după ce te…

4 Soțul i-a luat copiii, iar sora a vândut-o proxeneților / Iadul trăit de o româncă, în Spania / A fost salvată de …

5 Roxen / „Sunt un băiat în corp de fată”