Ucraina: Nouă soldați uciși și 26 răniți în ultimele 24 de ore în estul țării

Ucraina: Nouă soldați uciși și 26 răniți în ultimele 24 de ore în estul țării

Nouă soldați ucraineni au fost uciși și 26 răniți în luptele dintre forțele guvernamentale ucrainene și rebelii separatiști proruși în ultimele 24 de ore în regiunile din estul Ucrainei, a anunțat luni dimineață purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Viaceslav Selezniov, citat de Reuters.

Selezniov a menționat că forțele guvernamentale ucrainene au fost ținta a circa 100 de atacuri separate din partea separatiștilor proruși.

Confruntările armate au fost intense mai ales în zona orașului Debalțevo, important nod feroviar și rutier situat la nord-est de Donețk.

Potrivit serviciilor de informații germane, citate de cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung, aproximativ 50.000 de persoane ar fi fost ucise în conflictul din estul separatist al Ucrainei.

ONU estimează numărul persoanelor ucise în cele aproape zece luni de conflict la peste 5.000, cifră menționată în toate discuțiile și discursurile oficiale.

La Conferința internațională privind securitatea de la München, desfășurată recent, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că numărul victimelor în regiunea Donbas ar fi de 1.200 de militari și 5.400 de civili. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”