Ucraina: Parlamentul a aprobat propunerea de demitere a procurorului general Vitali Iarema

Parlamentul de la Kiev a aprobat marți propunerea președintelui Petro Poroșenko de demitere a procurorului general Vitali Iarema, transmite Reuters.

Deputați, activiști și susținătorii occidentali ai Ucrainei au acuzat în mod repetat procuratura pentru ineficiența în combaterea corupției și pentru inconsistența reformelor.

Reformarea sistemului judiciar al Ucrainei reprezintă unul dintre obiectivele planului de reformă al guvernului, cerut de Fondul Monetar Internațional și alți creditori internaționali în schimbul unui ajutor financiar de miliarde de euro.

Iarema a fost numit în luna iunie anul trecut după înlăturarea de la putere a președintelui prorus Viktor Ianukovici, după luni de proteste în stradă. El a fost ținta a numeroasele critici pentru ritmul lent al anchetelor privind presupuse crime comise în timpul regimului Ianukovici și împotriva protestatarilor.

O echipă a FMI și-a prelungit vizita la Kiev, unde poartă discuții cu autoritățile ucrainene în legătură cu creșterea sprijinului financiar. Fondul, împreună cu state occidentale care sprijină Ucraina, au precizat că orice ajutor financiar suplimentar va depinde de capacitatea Kievului de a pune în aplicare reformele de mult promise. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 România „valorilor” / Haznalele TV sunt în delir

2 Un imbecil

3 Revoltă în Poliţie / „Am ajuns firma de pază a ţiganilor. Asta se întâmplă când apar cumetriile cu ţiganii şi ş…

4 Cine va câștiga alegerile în SUA? Predicția profesorului care nu a dat greș niciodată

5 „Categoria valori” / Petrecere cu 100 de lideri interlopi în clubul Kundalini din Tei, iar Poliția spune că n-au…