Ucraina: Parlamentul a aprobat propunerea de demitere a procurorului general Vitali Iarema

Ucraina: Parlamentul a aprobat propunerea de demitere a procurorului general Vitali Iarema

Parlamentul de la Kiev a aprobat marți propunerea președintelui Petro Poroșenko de demitere a procurorului general Vitali Iarema, transmite Reuters.

Deputați, activiști și susținătorii occidentali ai Ucrainei au acuzat în mod repetat procuratura pentru ineficiența în combaterea corupției și pentru inconsistența reformelor.

Reformarea sistemului judiciar al Ucrainei reprezintă unul dintre obiectivele planului de reformă al guvernului, cerut de Fondul Monetar Internațional și alți creditori internaționali în schimbul unui ajutor financiar de miliarde de euro.

Iarema a fost numit în luna iunie anul trecut după înlăturarea de la putere a președintelui prorus Viktor Ianukovici, după luni de proteste în stradă. El a fost ținta a numeroasele critici pentru ritmul lent al anchetelor privind presupuse crime comise în timpul regimului Ianukovici și împotriva protestatarilor.

O echipă a FMI și-a prelungit vizita la Kiev, unde poartă discuții cu autoritățile ucrainene în legătură cu creșterea sprijinului financiar. Fondul, împreună cu state occidentale care sprijină Ucraina, au precizat că orice ajutor financiar suplimentar va depinde de capacitatea Kievului de a pune în aplicare reformele de mult promise. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante