Ucraina: Peste 6.000 de persoane au fost ucise în conflictul din estul separatist (ONU)

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului în estul separatist, în aprilie 2014, a anunțat luni Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raad Al Hussein, care a denunțat în același timp 'devastările nemiloase ce i-au vizat pe civili'.

'Peste 6.000 de persoane și-au pierdut viața în mai puțin de un an din cauza luptelor în estul Ucrainei', a afirmat comisarul ONU, într-o declarație făcută publică la Geneva, potrivit AFP.

El a adăugat că un raport al Comisiei de anchetă a ONU pentru drepturile omului în Ucraina indică faptul că civilii și infrastructurile au fost ținta unor 'devastări nemiloase'. 'Grupurile vulnerabile, femeile, copiii, bătrânii sunt cei mai afectați', a semnalat comisarul ONU.

Zeid Raad Al Hussein a subliniat că 'este imperativ ca toate părțile (implicate în conflictul ucrainean) să respecte deciziile cuprinse în acordurile de la Minsk și să înceteze bombardamentele și alte ostilități care au creat o situație catastrofală pentru civili, prin încălcarea gravă a legilor internaționale umanitare și a drepturilor omului'.

Raportul denunță totodată detențiile arbitrare, torturile și disparițiile forțate comise în special de grupurile armate, dar, în anumite cazuri, și de forțele ucrainene. Textul semnalează și situația dificilă în care se află mii de persoane strămutate în interiorul țării din cauza conflictului. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!