Ucraina: tiruri intense de artilerie în timpul nopții la Donețk /AFP/

Ucraina: tiruri intense de artilerie în timpul nopții la Donețk /AFP/

Tiruri intense de artilerie răsunau în noaptea de sâmbătă spre duminică la Donețk, fief al separatiștilor proruși în estul Ucrainei, potrivit unor jurnaliști AFP la fața locului.

Tirurile foarte aproape de centru au început să se intensifice în jurul orei 2.00 dimineață /23.00 GMT/ și continuau cu aceeași forță și regularitate două ore mai târziu. Această activitate militară fără precedent de la încetarea focului semnată la 5 septembrie intervine în timp ce OSCE a indicat sâmbătă că a văzut la Donețk întăriri semnificative la rebeli, peste 40 de tancuri și douăzeci de camioane transportând tunuri de calibrul 120 mm.

Nu a fost imediat posibil să se evalueze consecințele acestor bombardamente, din cauza restricției de circulație impuse la Donețk de autoritățile separatiste de la 23.00 la 6.00 orele locale.

Bombardamente violente au continuat sâmbătă în zona aeroportului, la nord de Donețk, epicentru al luptelor între rebeli și forțele ucrainene de mai multe luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...