Ucraina: Toți miniștrii apărării și șefii de Stat Major de după 1996 vor fi investigați

Ucraina: Toți miniștrii apărării și șefii de Stat Major de după 1996 vor fi investigați

Procuratura militară ucraineană va investiga toți miniștrii apărării și șefii de Stat Major care au deținut aceste funcții după anul 1996 pentru a clarifica responsabilitatea ce le revine în sabotarea capacității defensive a armatei, a anunțat marți procurorul general militar al Ucrainei, Anatoli Matios, citat de agenția EFE.

Cei vizați de anchetă vor fi cercetați pentru 'neglijență în serviciu', ei luând decizii care au avut ca efect risipirea resurselor armatei ori au condus la situații precum cea în care în acte se menționează existența a șase brigăzi, dar în realitate abia pot fi mobilizați 400 de soldați, a precizat oficialul ucrainean.

Acestor foști responsabili militari li se mai reproșează că au neglijat unitățile specializate în transmisiuni și radiolocație, fapt care a condus la descoperirea completă a unor sectoare din frontiera cu Rusia, pe unde s-au infiltrat combatanți care s-au alăturat separatiștilor proruși precum și transporturi de armament destinate acestora. De asemenea, ei nu ar fi încercat să rezolve problema numărului redus de tehnicieni din armată calificați în repararea echipamentelor, armamentului și a infrastructurii.

În plus, procuratura militară consideră că unificarea Forțelor Aeriene cu Forțele de Apărarea Antiaeriană, care erau separate în perioada sovietică, a avut ca rezultat incapacitatea centrelor de comandă nou create de a armoniza cele două funcții.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria