UCRAINA/Atentat la Harkov, la „Marșul Demnității”/Trei oameni au MURIT

UCRAINA/Atentat la Harkov, la „Marșul Demnității”/Trei oameni au MURIT

Trei oameni au murit în oraşul ucrainean Harkov, după declanşarea unui dispozitiv exploziv. Deflagraţia a avut loc în timpul unui marş organizat la un an de la înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici.
 Deflagraţia s-a produs la scurt timp de la începerea marşului la care participau 500 de oameni. Alte 15 persoane au fost rănite, iar autorităţile se tem că bilanţul morţilor ar putea creşte.

 Marşul din Harkov avea loc în acelaşi timp cu manifestări asemănătoare ce se desfăşoară în alte oraşe, în frunte cu capitala Kiev.

Marşul a început în Piaţa Independenţei, locul în care în februarie 2014 peste 80 de oameni au murit în timpul luptelor dintre jandarmi şi opozanţii regimului Ianukovici.

La evenimentul de azi iau parte şefi de stat şi de guvern din Germania, Polonia, Letonia, Lituania, Slovacia, Georgia şi Republica Moldova.

România este reprezentată de George Scutaru, consilier prezidenţial pe probleme de securitate, în timp ce Uniunea Europene este reprezantată de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European.

Participarea tuturor acestor lideri la marşul din Piaţa Independenţei este, dincolo de semnificaţia evenimentului în sine, şi o dovadă a solidarităţii europene, în contextul tensiunilor dintre Rusia şi lumea occidentală.  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

3 Ultimele informații certe

4 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?

5 Un imbecil sinistru! Aceasta este adevărata față a PSD! Niște grohăitori în cloaca de prostie pe care au între…