Un adolescent australian, "imaginea" Statului Islamic pentru recrutarea de tineri jihadiști, a fost ucis în Siria

Un adolescent australian, "imaginea" Statului Islamic pentru recrutarea de tineri jihadiști, a fost ucis în Siria

Un adolescent australian în vârstă de 18 ani, devenit unul dintre recrutorii principali pentru Statul Islamic în postări de propagandă ale grupării jihadiste, a fost ucis în Siria, a relatat joi cotidianul The Australian, citând surse din cadrul serviciilor de informații, transmite DPA. Abdullah Elmir, cunoscut drept 'Ginger Jihadi' din cauza părului său roșcat, a fost ucis la Raqa, bastionul sirian al Statului Islamic, într-un bombardament în urmă cu 10 săptămâni.

Elmir a părăsit orașul australian Sydney în iunie 2014, pe când avea 17 ani, spunându-i mamei sale că pleacă într-o excursie la pescuit. Câteva luni mai târziu, a apărut într-o înregistrare video înfricoșătoare a Statului Islamic, în care era îmbrăcat în negru și ținea în mână o pușcă. Era înconjurat de alți jihadiști tineri și folosea numele de Abu Khaled, dar accentul său australian a șocat opinia publică din țara sa.

'Nu vom lăsa jos armele până când nu vom ajunge în țările voastre, până când nu vom lua capul fiecărui tiran, până când steagul negru nu va flutura în fiecare țară, până când nu vom pune steagul negru pe Palatul Buckingham, până când nu vom pune steagul negru pe Casa Albă', spunea tânărul jihadist în înregistrare.

În Siria, Elmir și-a luat o soție adolescentă, Amira Abase, o elevă britanică. El a devenit 'imaginea' tinerilor din Statul Islamic, având apariții în social media, folosind Facebook și Twitter pentru a se lăuda cu faptele sale și a-i îndemna pe tinerii musulmani să se alăture grupării.

În ultimele luni păstrase tăcerea, la fel ca mulți luptători ai Statului Islamic de când coaliția condusă de SUA a intensificat folosirea de drone pentru a-i depista și ucide pe membrii de vârf ai grupării.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 Așa o fi?

4 O dare în gât profi...

5 E încercuită / Cum sunt poziţionate efectivele ruseşti la granița Ucrainei