Un avion britanic cu turiști care zbura în august către Sharm el-Sheikh a trecut pe lângă o rachetă

Un avion britanic cu turiști care zbura în august către Sharm el-Sheikh a trecut pe lângă o rachetă

Un avion al companiei britanice Thomson Airways care transporta, pe 23 august, 189 de turiști de la Londra la Sharm el-Sheikh, stațiune balneară egipteană, a trecut pe la o distanță de mai puțin de 300 de metri de o rachetă la aterizarea sa, au dezvăluit sâmbătă media britanice, citate de AFP.

Ministerul britanic al Transporturilor a confirmat pentru cotidianul Daily Mail, aflat la originea informației, că ''incidentul'' s-a produs pe 23 august, dar o purtătoare de cuvânt a guvernului a afirmat, într-un comunicat, că el a avut legătură cu ''un exercițiu de rutină al armatei egiptene''.

''Am întreprins o anchetă în acea vreme în legătură cu incidentul și am ajuns la concluzia că n-a fost vorba de un atac punctual, ci era foarte probabil legat de exercițiile de rutină întreprinse de armata egipteană în regiune în acel timp'', a indicat purtătoarea de cuvânt.

Piloții au luat ''măsuri de evitare'' și au realizat o aterizare a avionului în deplină siguranță, a precizat presa britanică, adăugând că pasagerii n-au fost informați în legătură cu incidentul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...