Un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit în orașul Ariha: Zeci de morți și răniți

Un avion de vânătoare sirian s-a prăbușit în orașul Ariha: Zeci de morți și răniți

Un avion de luptă sirian s-a prăbușit în centrul comercial aglomerat al orașului Ariha, situat în nord-vestul țării, lângă frontiera cu Turcia, și aflat sub controlul rebelilor islamiști, accidentul provocând decesul a cel puțin 12 persoane și rănirea altor câteva zeci, transmit Reuters și AFP, citând Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), care a indicat drept cauza a prăbușirii o defecțiune tehnică.

'Avionul s-a prăbușit în timp ce bombarda un cartier din centrul orașului Ariha', din provincia Idleb, cucerită de rebeli pe 28 mai, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul OSDH. Potrivit acestuia, 'avionul zbura la joasă altitudine atunci când a intervenit o defecțiune tehnică'. Zeci de persoane au fost rănite, a mai declarat Abdel Rahman.

OSDH, care dispune de o largă rețea de surse pe teritoriul Siriei, nu a putut preciza câte dintre victime au murit la sol din cauza prăbușirii avionului și câte în loviturile aeriene care au precedat-o. Conform agenției Xinhua, care citează surse locale, numărul morților ar fi de cel puțin 25.
Nu există deocamdată o reacție din partea armatei siriene.

Avioanele militare siriene, principala armă a regimului în războiului împotriva insurgenților, au cunoscut mai multe accidente sau au fost doborâte de rebeli.La mijlocul lunii ianuarie, cel puțin 35 de militari și-au pierdut viața după ce un avion militar s-a prăbușit accidental în provincia Idleb. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa