Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei

Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei

Un bărbat a atacat joi cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei, după care a fost împuşcat mortal de ceilalţi doi ofiţeri, relatează CNN.

Suspectul s-a ascuns după o staţie de autobuz, ca şi când aştepta să îi atace pe cei patru poliţişti, potrivit unui oficial american, care a precizat că părea ca atacatorul să-i fi urmărit. Ofiţerii făceau o fotografie în momentul în care bărbatul i-a atacat, a afirmat comisarul Bill Bratton.

Atacatorul a lovit un poliţist în braţul drept şi pe celălalt în cap, potrivit comisarului. Cei doi ofiţeri care nu au fost răniţi l-au împuşcat mortal pe agresor. Poliţistul lovit cu toporul în cap se află în stare critică dar stabilă, iar celălalt ar urma să fie externat în curând. O trecătoare în vârstă de 29 de ani, lovită de un glonţ în spate, a fost transportată la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea ei.

Un oficial american l-a identificat pe suspect drept Zale H. Thompson, un bărbat care are cazier judiciar în California şi care a fost exclus din Forţele navale ale SUA pentru comportament inadecvat, potrivit sursei.

Autorităţile încearcă să stabilească dacă acest atac, petrecut în cartierul Qweens din New York, are legătură cu apelurile recente ale radicalilor privind comiterea de atacuri împotriva militarilor şi poliţiştilor.

Poliţia din New York era deja în stare de alertă în urma atacului soldat cu moartea unui militar în Canada. Poliţiştii au primit ordin "să menţină un nivel ridicat de atenţie cu privire la atacuri comise la întâmplare", potrivit unor oficiali. Poliţia din Washington a decis de asemenea "să crească nivelul de securitate şi prezenţa" pe străzi, în urma atacurilor din Ottawa şi New York, a declarat purtătoarea de cuvânt Gwendolyn Crump.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...