Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei

Un bărbat a atacat cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei

Un bărbat a atacat joi cu un topor patru poliţişti din New York, rănind doi dintre ei, după care a fost împuşcat mortal de ceilalţi doi ofiţeri, relatează CNN.

Suspectul s-a ascuns după o staţie de autobuz, ca şi când aştepta să îi atace pe cei patru poliţişti, potrivit unui oficial american, care a precizat că părea ca atacatorul să-i fi urmărit. Ofiţerii făceau o fotografie în momentul în care bărbatul i-a atacat, a afirmat comisarul Bill Bratton.

Atacatorul a lovit un poliţist în braţul drept şi pe celălalt în cap, potrivit comisarului. Cei doi ofiţeri care nu au fost răniţi l-au împuşcat mortal pe agresor. Poliţistul lovit cu toporul în cap se află în stare critică dar stabilă, iar celălalt ar urma să fie externat în curând. O trecătoare în vârstă de 29 de ani, lovită de un glonţ în spate, a fost transportată la spital, însă nu se cunosc detalii despre starea ei.

Un oficial american l-a identificat pe suspect drept Zale H. Thompson, un bărbat care are cazier judiciar în California şi care a fost exclus din Forţele navale ale SUA pentru comportament inadecvat, potrivit sursei.

Autorităţile încearcă să stabilească dacă acest atac, petrecut în cartierul Qweens din New York, are legătură cu apelurile recente ale radicalilor privind comiterea de atacuri împotriva militarilor şi poliţiştilor.

Poliţia din New York era deja în stare de alertă în urma atacului soldat cu moartea unui militar în Canada. Poliţiştii au primit ordin "să menţină un nivel ridicat de atenţie cu privire la atacuri comise la întâmplare", potrivit unor oficiali. Poliţia din Washington a decis de asemenea "să crească nivelul de securitate şi prezenţa" pe străzi, în urma atacurilor din Ottawa şi New York, a declarat purtătoarea de cuvânt Gwendolyn Crump.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

4 Se aude că vor s-o întindă în Italia / Ce s-a întâmplat marți seara în dosarul Elenei Udrea și al Ioanei Băsescu…

5 Cam are dreptate / Jurnalistă: Dacă e să tragem linie după o lună, Guvernul acesta a livrat ceva concret în afar…