Un bărbat arestat în Grecia pentru 30 de jafuri armate, în baza unui mandat emis de autoritățile române

Un bărbat arestat în Grecia pentru 30 de jafuri armate, în baza unui mandat emis de autoritățile române

Poliția greacă a anunțat miercuri arestarea în cartierul Neos Kosmos din Atena a unui bărbat grec în vârstă de 50 de ani suspectat de cel puțin 30 de jafuri armate vizând bănci și magazine. Suspectul a fost prins de o echipă a poliției Delta Force în baza unui mandat de arestare emis de autoritățile române pentru tentativă de omor și port ilegal de armă, informează agenția ANA.

Foto: (c) Marios Lolos / XINHUA ARHIVA

Suspectul, al cărui nume nu este precizat de ANA, a fost condamnat la opt ani de închisoare de un tribunal penal din București.

O anchetă efectuată de departamentul Crime împotriva Proprietății a indicat că bărbatul de 50 de ani a comis în total 27 de jafuri bancare și trei jafuri armate contra unor magazine începând din anul 2008, acționând individual, în diferite cartiere din Atena.

El folosea motociclete furate pe care le abandona nu departe de locul unde a avut loc jaful. Potrivit poliției, până acum el este suspectat de 11 furturi de motociclete. Suma totală furată în aceste jafuri este estimată la 327.000 de euro.

Suspectul a fost condus în fața unui procuror, în timp ce poliția continuă să investigheze posibila lui implicare în infracțiuni similare.

AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...