Un cunoscut bancher olandez, găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa

Un cunoscut bancher olandez, găsit mort împreună cu soţia şi fiica sa

Fostul bancher de top a fost criticat pentru că a primit o compensaţie financiară mare, de 8 milioane euro, după colapsul şi naţionalizarea băncii pe care o conducea.

Schmittmann (57 de ani) a fost şeful operaţiunilor olandeze ale ABN Amro în perioada 2003-2007.

Poliţia a anunţat că a sosit la locuinţa bancherului din Laren după ce un prieten al bancherului a alertat serviciile de urgenţă. Schmittmann a fost găsit mort alături de soţia sa, în vârstă de 57 de ani, şi fiica sa, de 22 de ani.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că nu există vreun indiciu că afacerile lui Schmittmann ar fi jucat vreun rol în tragedie.

Potrivit ziarului olandez Algemeen Dagblad, cei trei ar fi fost găsiţi de fiica cea mare a lui Schmittmann.

Schmittmann a pregătit terenul pentru divizarea ABN Amro şi vânzarea pe divizii, în 2007, către un consorţiu format din Royal Bank of Scotland (Marea Britanie), Fortis (Belgia) şi Santander (Spania).

Odată cu criza financiară globală, diviziile vizate de tranzacţie au întâmpinat dificultăţi financiare. Operaţiunile ABN Amro din Olanda au fost naţionalizate.

Schmittmann a părăsit ABN Amro după naţionalizare, având dreptul prin contract la o compensaţie financiară de 16 milioane euro. Suma a fost redusă la jumătate de ministrul de Finanţe din acea perioadă, Wouter Bos, care a descris pachetul drept "exorbitant".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...