Un cuplu de indonezieni şi-a regăsit fiica la zece ani după tsunami - FOTO

Un cuplu de indonezieni şi-a regăsit fiica la zece ani după tsunami - FOTO

Un cuplu de indonezieni şi-a regăsit fiica, în mod miraculos, la zece ani după tsunamiul din 2004, căruia aceasta i-a supravieţuit agăţându-se de câteva lemne.

Un cuplu de indonezieni şi-a regăsit fiica la zece ani după tsunami - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La 26 decembrie 2004, Raudhatul Jannah, care avea atunci 4 ani, şi fratele său Arif Pratama, care avea 7 ani, au fost luaţi de valurile gigantice ale tsunamiului soldat cu peste 220.000 de morţi în Oceanul Indian, dintre care 170.000 în Indonezia.

Provincia indoneziană Aceh, unde locuia familia lor, pe insula Sumatra, a fost devastată şi zeci de mii de locuitori au murit.

Părinţii lui Jannah au supravieţuit, dar au abandonat orice speranţă de a-şi găsi copiii în viaţă.

În iunie, însă, unchiul copiilor din partea mamei a reperat o tânără care venea de la şcoală într-un sat din Aceh, surprins de asemănarea cu mama lui Jannah.

Ulterior s-a dovedit că fata a supravieţuit tsunamiului, ajungând pe o insulă din sud-vestul provinciei. Ea a fost adusă pe continent de un pescar, a cărui mamă a crescut-o timp de un deceniu, crezând că este orfană.

La început neîncrezători, părinţii lui Jannah au mers în sat pentru a-şi recunoaşte fiica, în prezent în vârstă de 14 ani, şi a o aduce acasă.

"Sunt foarte bucuroasă că m-am întors la mama şi tatăl meu", a declarat fata, intimidată de numărul mare de jurnalişti.

Familia trăieşte acum cu speranţa unui alt "miracol". "Sperăm să îl regăsim şi pe fratele ei", a declarat tatăl, Septi Rangkuti, în vârstă de 52 de ani. "Am alertat poliţia pentru a ne ajuta să aflăm unde este", a adăugat el.

Arif Pratama a fost separat de sora sa, deoarece familia adoptivă era prea săracă pentru a creşte doi copii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria