Un francez reținut în Bulgaria este suspectat de legături cu unul dintre frații Kouachi

Un francez reținut în Bulgaria este suspectat de legături cu unul dintre frații Kouachi

Un francez arestat în Bulgaria la 1 ianuarie pentru că a încercat să ajungă în Siria este suspectat de legături cu Cherif Kouachi, unul dintre autorii atentatului de la 7 ianuarie de la sediul publicației franceze Charlie Hebdo, a anunțat marți justiția bulgară, informează AFP.

Mandatul de arestare european emis de Franța împotriva lui Fritz-Joly Joachin menționează acuzația de 'participare la un grup infracțional armat al cărui obiectiv era organizarea de acțiuni teroriste', a declarat Darina Slavova, procurorul general din Haskovo (sudul Bulgariei).

'Înainte de plecarea sa la 30 decembrie spre Turcia, el s-a aflat în mai multe rânduri în contact cu unul dintre cei doi frați, Cherif Kouachi', se menționează în mandat.

Fritz-Joly Joachin, 29 de ani, de origine haitiană, a fost arestat împreună cu copilul său la 1 ianuarie, în timp ce încerca să treacă granița bulgaro-turcă la bordul unui autobuz.

Procuratura din Haskovo a indicat inițial că acesta a făcut obiectul unui mandat de arestare european, după ce soția sa l-a acuzat de răpirea fiului lor de 3 ani, la 30 decembrie, pentru a-l duce în Siria unde urma să se alăture jihadiștilor și pentru a-l educa în principiile islamismului radical. Copilul a fost dus înapoi la mama sa.

Suspectul a afirmat că se afla în călătorie împreună cu fiul său și prietena lui pentru a petrece vacanța la Istanbul. El a acceptat luni să fie extrădat. Justiția bulgară urmează să ia o decizie vineri în legătură cu această chestiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa