Un japonez care a simulat că are Ebola a fost arestat

Un japonez care a simulat că are Ebola a fost arestat

Un japonez în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce a sunat la ambulanță și a pretins că are simptome de Ebola, informează vineri agenția Kyodo, citată de EFE.

Haruki Shimizu, rezident în orașului Moroyama, a fost reținut de autorități după ce apelul său a mobilizat șase angajați ai serviciului medical Sakado să-și pună costumele speciale de protecție și să vină în grabă la domiciliul său, a precizat poliția prefecturii din Saitama.

Tânărul a sunat marți după-amiază invocând faptul că s-a întors cu o zi înainte dintr-o călătorie în străinătate și că are febră de peste 38 de grade, adăugând că "a fost în Liberia", a precizat poliția

Potrivit raportului, tânărul a negat că ar fi dat acest telefon, spunând că apelul a fost făcut de un cunoscut al său. Angajații centrului medical au căutat adresa dată de tânăr celor de la ambulanță, dar nu au găsit-o, prin urmare au alertat poliția.

Apelul a ținut autoritățile prefecturii din Saitama și un spital local în alertă maximă întreaga noapte, au precizat surse ale poliției.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...