Un japonez care a simulat că are Ebola a fost arestat

Un japonez care a simulat că are Ebola a fost arestat

Un japonez în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce a sunat la ambulanță și a pretins că are simptome de Ebola, informează vineri agenția Kyodo, citată de EFE.

Haruki Shimizu, rezident în orașului Moroyama, a fost reținut de autorități după ce apelul său a mobilizat șase angajați ai serviciului medical Sakado să-și pună costumele speciale de protecție și să vină în grabă la domiciliul său, a precizat poliția prefecturii din Saitama.

Tânărul a sunat marți după-amiază invocând faptul că s-a întors cu o zi înainte dintr-o călătorie în străinătate și că are febră de peste 38 de grade, adăugând că "a fost în Liberia", a precizat poliția

Potrivit raportului, tânărul a negat că ar fi dat acest telefon, spunând că apelul a fost făcut de un cunoscut al său. Angajații centrului medical au căutat adresa dată de tânăr celor de la ambulanță, dar nu au găsit-o, prin urmare au alertat poliția.

Apelul a ținut autoritățile prefecturii din Saitama și un spital local în alertă maximă întreaga noapte, au precizat surse ale poliției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie