Un jurnalist de investigație, decapitat în Brazilia

Un jurnalist de investigație din Brazilia a fost găsit decapitat într-o zonă rurală din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o anchetă cu privire la traficul de droguri și prostituția infantilă, relatează AFP, citând sindicatul jurnaliștilor brazilieni. 'Sindicatul cere o anchetă riguroasă. Jurnalistul independent Evany José Metzker a fost avertizat că se expune pericolului investigând traficul de droguri și prostituția infantilă în această regiune violentă', a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului jurnaliștilor din Minas Gerais.

Metzker (67 de ani), care efectua o anchetă de trei luni în această regiune din Vallée de Jequitinhonha pentru o serie de reportaje, a dispărut cu cinci zile în urmă.

Trupul său a fost descoperit luni de poliție într-o stare avansată de descompunere. El a fost decapitat, având urme de violențe și mâinile legate, potrivit poliției locale citate de cotidianul Extra.

O analiză inițială a Institutului de Medicină Legală din localitatea Teŕłfilo Otoni nu a putut stabili cu exactitate cauzele decesului reporterului specializat în articole politice și activitatea poliției. Corpul său neînsuflețit a fost transferat în capitala statului Belo Horizonte pentru o expertiză mai specializată.

După această nouă expertiză, corpul său va fi redat familiei acestuia care trăiește în Medina, localitate situată, de asemenea, în Valea Jequitinhonha, una dintre cele mai sărace zone din Brazilia.

Potrivit familiei, un informator anonim a condus poliția până la zona împădurită unde se afla trupul decapitat al jurnalistului.

Sindicatul jurnaliștilor brazilieni denunță, într-un comunicat, 'un atentat împotriva libertății și a dreptului la informare'.

Poliția nu exclude teza unei 'crime pasionale', potrivit comisarului Fabricia Nunes Noronha, însărcinat cu dosarul acestui asasinat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere