Un jurnalist de investigație, decapitat în Brazilia

Un jurnalist de investigație din Brazilia a fost găsit decapitat într-o zonă rurală din Padre Paraiso, statul Minas Gerais (sud-est), unde realiza o anchetă cu privire la traficul de droguri și prostituția infantilă, relatează AFP, citând sindicatul jurnaliștilor brazilieni. 'Sindicatul cere o anchetă riguroasă. Jurnalistul independent Evany José Metzker a fost avertizat că se expune pericolului investigând traficul de droguri și prostituția infantilă în această regiune violentă', a declarat un purtător de cuvânt al sindicatului jurnaliștilor din Minas Gerais.

Metzker (67 de ani), care efectua o anchetă de trei luni în această regiune din Vallée de Jequitinhonha pentru o serie de reportaje, a dispărut cu cinci zile în urmă.

Trupul său a fost descoperit luni de poliție într-o stare avansată de descompunere. El a fost decapitat, având urme de violențe și mâinile legate, potrivit poliției locale citate de cotidianul Extra.

O analiză inițială a Institutului de Medicină Legală din localitatea Teŕłfilo Otoni nu a putut stabili cu exactitate cauzele decesului reporterului specializat în articole politice și activitatea poliției. Corpul său neînsuflețit a fost transferat în capitala statului Belo Horizonte pentru o expertiză mai specializată.

După această nouă expertiză, corpul său va fi redat familiei acestuia care trăiește în Medina, localitate situată, de asemenea, în Valea Jequitinhonha, una dintre cele mai sărace zone din Brazilia.

Potrivit familiei, un informator anonim a condus poliția până la zona împădurită unde se afla trupul decapitat al jurnalistului.

Sindicatul jurnaliștilor brazilieni denunță, într-un comunicat, 'un atentat împotriva libertății și a dreptului la informare'.

Poliția nu exclude teza unei 'crime pasionale', potrivit comisarului Fabricia Nunes Noronha, însărcinat cu dosarul acestui asasinat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Alertă, pesedist în delir! Deputatul Mitralieră: „Ca medic, vă spun că prin termoscanare se accesează toate da…

2 ULTIMA ORĂ / Focar de coronavirus la unul dintre cei mai mari producători de înghețată din România. 27 de angaja…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 BREAKING Primele imagini din „oaza de relaxare” a lui Dragnea de pe insula Belina, unde mergeau liderii PSD l…

5 Birchall o pune la punct pe judecătoarea PSD, care, mințind, a luat apărarea CCR și a criticat CEDO, în cazul …

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!