Un membru al Guvernului britanic a demisionat, argumentând că veniturile sale sunt prea mici

Un membru al Guvernului britanic a demisionat, argumentând că veniturile sale sunt prea mici

Un membru al Guvernului britanic a demisionat, argumentând că salariul de parlamentar şi de secretar de stat nu îi permite să îşi întreţină familia.

Un membru al Guvernului britanic a demisionat, argumentând că veniturile sale sunt prea mici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mark Simmonds, secretar de stat în Ministerul britanic de Externe responsabil de zona Africii, a anunţat că demisionează din Guvern cu efect imediat, urmând să nu mai candideze pentru un nou mandat de parlamentar la următorul scrutin.

Simmonds a argumentat că indemnizaţia pentru chirie, în valoare de 27.875 de lire (35.064 de euro), plus alocaţiile speciale de 2.500 de lire (3.150 de euro) pentru fiecare dintre cei trei copii nu îi permit să deţină o locuinţă în zona Westminster, conform ziarului The Guardian .

Simmonds câştigă 89.435 de lire anual (112.500 de euro) pentru funcţia de parlamentar şi cea de secretar de stat, iar soţia sa are un salariu anual de 25.000 de lire (31.500 de euro).

Argumentele membrului Guvernului au stârnit comentarii pe site-urile de socializare. Numeroşi parlamentari susţin punctul de vedere al colegului lor, în timp ce alegătorii cred că deputaţii au venituri prea mari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…