Un minisubmarin încărcat cu 2,5 tone de cocaină, interceptat în Oceanul Pacific

Un minisubmarin încărcat cu 2,5 tone de cocaină, interceptat în Oceanul Pacific

Un mic submarin încărcat cu 2,5 tone de cocaină, având drept destinație Mexic, a fost interceptat în Oceanul Pacific de autoritățile columbiene, în coordonare cu SUA, a anunțat joi poliția din Columbia, citată vineri de AFP. 

'Poliția națională, în coordonare cu FBI, a inspectat un 'submarin de buzunar' între frontierele Mexicului și Guatemalei, confiscând 2.482 de kilograme de cocaină și capturând patru persoane de naționalitate columbiană', a anunțat poliția într-un comunicat.

Traficanți din regiunea Valle del Cauca (vest) intenționau să trimită drogurile către cartelele mexicane dinspre coasta pacifică a Columbiei, potrivit poliției.

Minisubmarinul artizanal, construit pe râul Pilde, precum și suspecții au fost transferați la Tampa, Florida, în sud-estul SUA.

Poliția columbiană declară că a confiscat 81 de tone de cocaină de la începutul lui 2015, cantitate ce o egalează deja pe cea confiscată de-a lungul întregului an 2014.

Producția de cocaină în Columbia, până în prezent primul producător mondial al acestui drog, la egalitate cu Peru, a explodat cu peste 50% în 2014, potrivit unui raport al ONU prezentat joi, care vede în aceasta 'un semnal de alarmă'.

Această creștere se explică prin majorarea suprafeței cultivate, dar și prin condițiile climatice, mai favorabile pentru culturile de coca în 2014 și care au permis un 'randament' mai bun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”