Un mort în incendiul de la bordul feribotului "Norman Atlantic" (minister grec)

Un mort în incendiul de la bordul feribotului "Norman Atlantic" (minister grec)

Un pasager grec a murit duminică în urma incendiului de la bordului feribotului "Norman Atlantic", cu 478 de pasageri la bord, care efectua o cursă între Patras (Grecia) și Ancona (Italia), au anunțat autoritățile grecești și italiene, relatează AFP.

Foto: (c) REUTERS

În jurul orei 16.30 GMT, au anunțat autoritățile elene, eforturile comune împreună cu Italia, Albania, și navele comerciale aflate în zonă, au permis salvarea a 161 de persoane. Duminică seara, nava italiană Marietta Barretta, a reușit să se atașeze de feribotul "Norman Atlantic".

Garda de Coastă italiană a anunțat însă că a găsit cadavrul unui bărbat, de naționalitate greacă potrivit Atenei, care s-a aruncat în mare după ce incendiul a cuprins zona în care se afla. Cadavrul său se află la bordul unei nave care se îndreaptă spre portul italian Brindisi.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă elene, Nikos Lagadianos, a confirmat informația, explicând însă că victima " a fost blocată pe rampa de evacuare" a feribotului.

El a adăugat că o femeie, tot de naționalitate greacă, care se afla împreună cu victima, a putut fi salvată și îmbarcată pe aceeași navă care se îndreaptă spre Brindisi.

Grecii, în număr total de 268 printre care și 34 membri ai echipajului, reprezintă mai mult de jumătate dintre persoanele de la bordul "Norman Atlantic", notează AFP.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan)

Citește și:
MAE informează că românca de la bordul "Norman Atlantic" și-a anunțat mama la telefon că a fost salvată

Sute de persoane încă blocate pe feribotul cuprins de incendiu; un român s-ar afla printre pasageri (presa)

Operațiunea de salvare a pasagerilor de pe feribotul care a luat foc este îngreunată de vremea rea

Incendiu pe un feribot italian în largul Greciei


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...