Un nou radar NATO va începe să funcționeze în sudul Ungariei

Un nou radar NATO va începe să funcționeze în sudul Ungariei

Un nou radar NATO va începe să funcționeze în sudul Ungariei, la Medina, începând de miercuri dimineață, a anunțat marți ministrul ungar al apărării, Csaba Hende, cu prilejul ceremoniei de inaugurare, transmite MTI. 

Radarul 3D de la Medina va fi cea de-a treia instalație de acest tip care va acoperi spațiul aerian al Ungariei, pe lângă cele de la Bankut, în nordul țării, și de la Bekescsaba, în sud-est.

Noua stație radar va contribui la apărarea spațiului aerian nu doar al Ungariei, ci și al întregii Alianțe Nord-Atlantice, a subliniat ministrul ungar.

Lucrările la această instalație, care înlocuiește tehnologia sovietică în funcțiune din 1987, au început în octombrie 2012 și au costat peste 1 mld. de forinți (3,2 milioane de euro). NATO a acoperit în proporție de 94% cheltuielile de construcție ale instalației și va furniza finanțare pentru operațiunile acesteia pentru următorii 18 ani, a precizat Hende. Echipamentul a fost livrat de compania italiană Selex ES.

Prezent la ceremonie, Koen Gijsbers, directorul general al Agenției de Informații și Comunicații a NATO, a declarat că Alianța a instalat în total opt radare în Cehia, Polonia și Ungaria. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 Pensia specială încasată de nevasta lui Iordache, dublată de la 2500 la 5200 € / lună în guvernarea PSD

4 Un text despre femei care merită citit...

5 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten / Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de con…