Un nou tip de bombe cu submuniție rusești utilizate în Siria (HRW)

Un nou tip de bombe cu submuniție rusești utilizate în Siria (HRW)

Organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a acuzat duminică Rusia de utilizarea sau de furnizarea armatei siriene a unui nou tip mai performant de bombe cu submuniție de la intervenția directă în războiul din Siria, relatează AFP.

Potrivit organizației pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York, acest nou tip de arme a fost utilizat într-un raid aerian la 4 octombrie, în apropiere de localitatea rebelă Kafar Halab, la sud-vest de Alep, în nordul țării. HRW nu a 'putut determina cine este responsabil de atac, armata siriană sau rușii'.

'Este îngrijorător ca un alt tip de bombe cu submuniție să fie utilizate în Siria din cauza răului pe care îl poate cauza civililor în anii următori', a afirmat într-un comunicat Nadim Houry, director adjunct al HRW pentru Orientul Mijlociu.

'Nici Siria, nici Rusia nu ar trebui să utilizeze aceste arme și cele două țări ar trebui să adere fără întârziere la convenția internațională' ce interzice utilizarea unor astfel de arme, a adăugat el. Rusia a intervenit le 30 septembrie în conflictul din Siria pentru a acorda ajutor regimului Bashar al-Assad. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

2 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

3 Așa o fi?

4 Ciprian Marica o ia în balon pe Beatrice Mahler: „Când mai munciţi, dacă sunteţi numai la TV?“

5 ULTIMA ORĂ Guvernul pregătește noi restricții! Ele ar urma să intre în vigoare cu 14 martie!