Un nou tip de bombe cu submuniție rusești utilizate în Siria (HRW)

Un nou tip de bombe cu submuniție rusești utilizate în Siria (HRW)

Organizația internațională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a acuzat duminică Rusia de utilizarea sau de furnizarea armatei siriene a unui nou tip mai performant de bombe cu submuniție de la intervenția directă în războiul din Siria, relatează AFP.

Potrivit organizației pentru apărarea drepturilor omului cu sediul la New York, acest nou tip de arme a fost utilizat într-un raid aerian la 4 octombrie, în apropiere de localitatea rebelă Kafar Halab, la sud-vest de Alep, în nordul țării. HRW nu a 'putut determina cine este responsabil de atac, armata siriană sau rușii'.

'Este îngrijorător ca un alt tip de bombe cu submuniție să fie utilizate în Siria din cauza răului pe care îl poate cauza civililor în anii următori', a afirmat într-un comunicat Nadim Houry, director adjunct al HRW pentru Orientul Mijlociu.

'Nici Siria, nici Rusia nu ar trebui să utilizeze aceste arme și cele două țări ar trebui să adere fără întârziere la convenția internațională' ce interzice utilizarea unor astfel de arme, a adăugat el. Rusia a intervenit le 30 septembrie în conflictul din Siria pentru a acorda ajutor regimului Bashar al-Assad. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…