Un ostatic rus, executat de jihadiști

Un ostatic rus, executat de jihadiști

Inginerul rus Serghei Gorbunov, luat ostatic de jihadiștii Statului Islamic (SI), a fost executat, a informat luni presa americană, citată de RIA Novosti.

"Sunt tratat bine, mi se dă să mănânc, dar dacă în termen de cinci zile nu sunt schimbat cu un anume Khaled Suleiman din Arabia Saudită, voi fi ucis. Mă adresez președinților Siriei, Rusiei și Crucii Roșii. Îmi este foarte teamă", spunea Gorbunov în ultima înregistrare video publicată de răpitori în octombrie 2013.

Potrivit presei, Serghei Gorbunov era deținut împreună cu alți ostatici în Rakka, oraș sirian pe care jihadiștii Statului Islamic l-au proclamat drept "capitală"a lor. Jihadiștii l-au ucis prin împușcare, înregistrând video această execuție, cu scopul de a o arăta altor ostatici pentru a-i intimida.

Înregistrări video ale execuțiilor mai multor ostatici străini, între care jurnalistul american James Foley, au fost date anterior publicității prin Internet.

Experții semnalează că răpirile vizând obținerea unei răscumpărări figurează printre principalele surse de venituri ale islamiștilor Statului Islamic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

3 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

4 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!

5 De citit!