Un pompier catalan a mers 2.000 de kilometri cu un Seat 600 pentru a susţine independenţa Scoţiei

Un pompier catalan a mers 2.000 de kilometri cu un Seat 600 pentru a susţine independenţa Scoţiei

Un pompier catalan din Girona a mers 2.000 de kilometri cu un Seat 600, din nord-estul Spaniei până la Glasgow, cu scopul de a-şi arăta susţinerea pentru independenţa Scoţiei la referendumul de joi.

"Am venit pentru a-i susţine pe scoţieni şi pentru a spune lumii că noi, catalanii, vrem de asemenea să avem dreptul la referendum", a declarat pentru AFP Pep Pladeveya, proprietarul maşinii, vopsită în culori ale Cataloniei.

Pladeveya, care apreciază că locuitorii Cataloniei trăiesc "într-o dictatură", a plecat de la Girona duminică, împreună cu câţiva prieteni, la volanul micuţei maşini, a cărei producţie a fost stopată în 1973.

După trei zile de periplu cu 80 de kilometri pe oră, el a sosit la Glasgow miercuri în momentul desfăşurării ultimei reuniuni a mişcării "Yes Scotland".

Întâmpinat cu multă căldură de adepţii independenţei Scoţiei, el a distribuit pliante cu mesajul "Catalonia nu este Spania".

Pep Pladeveya şi-a propus să petreacă întreaga seară în George Square, pentru a-i susţine pe scoţienii care doresc separarea de Marea Britanie şi pentru a cere un referendum pentru autodeterminarea Cataloniei, refuzat de Guvernul spaniol.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

3 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

4 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

5 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…