Un presupus hacker al grupării Statul Islamic a fost arestat în Bulgaria

Un presupus hacker al grupării Statul Islamic a fost arestat în Bulgaria

Autoritățile bulgare au arestat un presupus hacker sirian suspectat că a comis atacuri cibernetice la comanda grupării jihadiste Statul Islamic, relatează miercuri agențiile AFP și EFE, citând Ministerul bulgar de Interne.

Suspectul a fost arestat în timpul unei operațiuni împotriva grupării de pirați informatici autointitulată 'Middle East Cyber Army — MECA' ('Armata Cibernetică a Orientului Mijlociu'), care a atacat cu succes 3.500 de pagini web ale unor companii și structuri guvernamentale, înlocuind conținutul acestor pagini cu elemente de propagandă islamistă în limbile engleză și arabă, cum ar fi mesaje în care a salutat atacul asupra publicației satirice franceze Charlie Hebdo.

Conform unei purtătoare de cuvânt a MAI bulgar, hackerul păstra legătura cu membrii grupării prin canale sigure, cu ajutorul cărora se făceau schimburile de tehnici folosite în atacurile informatice.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită, autoritățile de la Sofia menționând doar că acesta locuiește în Bulgaria de 20 de ani. În urma percheziției efectuate la domiciliul său, au fost confiscate calculatoare și echipamente speciale de penetrare ilegală a sistemelor electronice.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Ionuț Mareș)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...