Un puternic incendiu la o centrală nucleară din sudul Ucrainei

Un puternic incendiu la o centrală nucleară din sudul Ucrainei

Un incendiu puternic a izbucnit joi seara la centrala nucleară din localitatea Iujnoukrainsk, regiunea Nikolaev (sudul Ucrainei), a anunțat serviciul de presă al Direcției principale de pe lângă Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina pentru regiunea Nikolaev, potrivit agenției de presă ucrainene Liga.

Incendiul a izbucnit în jurul orei locale 22:00 la instalația de răcire situată în interiorul transformatorului.

Circa 16 echipaje de pompieri, cu un efectiv de 125 de persoane, și mai multe autospeciale, au fost mobilizate la stingerea focului. Potrivit agențiilor de presă ucrainenene, incendiul a putut fi stins peste o oră și jumătate.

Oficiali ai centralei din Iujnoukrainsk susțin că în urma incendiului nu s-au produs scurgeri de substanțe radioactive.

Conform rezultatelor verificărilor efectuate în interiorul centralei și în afara ei, parametrii de radioactivitate nu depășesc nivelul normal, afirmă aceștia.

La fața locului s-a deplasat o comisie de anchetă, care urmează să stabilească ansamblul cauzelor care au condus la izbucnirea incendiului.

Acesta nu este primul incident la o centrală nucleară din Ucraina. La 3 decembrie, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a anunțat că un incident s-a produs la centrala nucleară din Zaporojie (sud-est, 500 km de România).

Mai târziu, reprezentanți ai Ministerului Energiei al Ucrainei au negat informațiile potrivit cărora în urma incidentului ar fi avut loc scurgeri de materiale radioactive, dând asigurări că s-a oprit unul din reactoare, iar defecțiunea intervenită a fost una minoră, fără să reprezinte vreun pericol pentru sănătate și mediu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale