Un radar de tip 3D va fi amplasat de NATO în iulie în sudul Ungariei

Un radar de tip 3D va fi amplasat de NATO în iulie în sudul Ungariei

Un radar de tip 3D va fi amplasat de NATO în luna iulie în apropiere de satul Medina din sudul Ungariei, scrie joi cotidianul Nepszabadsag, relatează MTI. Ministerul Apărării ungar a declarat pentru ziar că testările radarului NATO se desfășoară conform programului și că noul echipament furnizează într-o manieră îmbunătățită informații pentru controlul spațiului aerian. Perioada de testare se va încheia în luna mai când rezultatele vor fi evaluate.

Totodată, așteptările celor aproximativ 800 de locuitori din satul Medina pentru a primi susținere nu au rămas fără răspuns, Ministerul Apărării contribuind cu suma de 100 de milioane de forinți (aproximativ 330.000 de euro) în cadrul accesării unor fonduri pentru dezvoltare, notează ziarul.

Ungaria a depus eforturi pentru instalarea celui de-al treilea radar NATO din 1999, însă toate încercările s-au lovit de obiecții referitoare la impactul asupra mediului la cele două amplasamente anterioare, vârfurile muntoase Tubes și Zengo, ambele situate în apropiere de Pecs (sud-vestul Ungariei).

Radarul de tip 3D este extrem de important pentru protejarea spațiului aerian al Ungariei, unul dintre cele mai aglomerate din Europa Centrală, au declarat anterior oficiali din domeniul apărării. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…